به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، دکتر شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از آغاز پویش ملی تغذیه سالم در این استان همزمان با سراسر کشور از ۱۷ آذر ماه خبر داد و گفت: این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم تا ۳۰ آذر ماه ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه تلاش می شود در این پویش به خانواده ها در انتخاب روغن سالم آگاهی بیشتری بدهیم، افزود: در سبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار می رود ۲۶ درصد انرژی روزانه از چربی و روغن تامین شود، به عبارتی حداکثر ۴۰ گرم در روز که معادل ۳۶۰ کیلو کالری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: مصرف زیاد روغن و استفاده از روغن های جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر است و سکته های قلب و عروقی را به همراه دارد. مناسب ترین روغن ها برای پخت و پز، کانولا، مخلوط و زیتون است.
صیادی با بیان اینکه بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود، گفت: برای سرخ کردن توصیه می شود از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. خانواده ها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه کانولا، مخلوط، زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.
وی خاطرنشان کرد: اسید چرب ترانس یکی از اسیدهای مضر برای سلامتی است و باید روغن هایی را مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند. سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربی ترانس که شریان ها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ می دهد.
انتهای پیام/