به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، مجتبی عبداللهی، استاندار البرز امروز در چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های علم و فناوری و سازمان های نوآوری ایران که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه البرز قطب علم و فناوری کشور است، مطرح کرد: اکنون حائز رتبه چهارم کشور در استقرار واحدهای دانش بنیان بوده و به دنبال جایگاه سوم در برنامه کوتاه مدت هستیم.
وی با اشاره به استقرار ۴۸۶ واحد دانش بنیان در البرز اضافه کرد: بیش از ۵۵ هزار دانشجو و عضو هئیت علمی بیش از ۳۰ مرکز پژوهشی، بیش از ۳۰ مرکز فناوری نظیر مراکز رشد و نوآوری شتاب دهنده، مراکز توسعه و تولید قراردادی و … دارای مزیت رقابتی قابل قبولی در کشور از نظر فناوری و نوآوری رشد هستند.
استاندار البرز گفت: شرکت های دانش بنیان در چهار سال گذشته بیش از دو برابر شده اند و پیش بینی می شود این روند با توجه به ظرفیت بالای استان ادامه داشته باشد. در سال ۱۴۰۰ شاهد تاسیس نخستین مرکز توسعه و تولید قراردادی با همکاری حداکثری بخش خصوصی با رقم سرمایه گذاری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان در استان در محل پارک علم و فناوری استان بودیم که در نوع خود کم نظیر بود.
عبداللهی دلیل و هدف اصلی راه اندازی اینگونه مراکز را نزدیک کردن صنعت، دانشگاه و شرکت های فناور و دانش بنیان کوچک و متوسط و رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ استان از طریق آنها دانست و بیان کرد: پس از راه اندازی این مرکز، مراکز مشابه در استان های دیگر با الگوگیری از نمونه موفق اجرایی در استان البرز در حال راه اندازی و آغاز فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: استان البرز قطب شرکت های دارویی به ویژه داروهای بیوتکنولوژی است که با در بر داشتن بیش از ۹۰ شرکت دارویی رتبه دوم کشوری را دارد که از این تعداد ۶۱ شرکت دانش بنیان هستند. البرز در طرح توسعه زنجیره های ارزش راهبردی که توسط معاونت اقتصادی وزارت کشور مدیریت می شود به عنوان قطب دارویی معرفی شد.
استاندار البرز عنوان کرد: به صورت همزمان، دبیرخانه زنجیره ارزش دارویی با هدف توسعه و راهبری شرکت های فناور دانش بنیان و هسته های فناور دارویی تکمیل زنجیره ارزش فناورانه و نوآورانه و تسهیلگری در امور مربوط به این شرکت ها توسط معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پارک علم و فناوری استان البرز واگذار شد.
به گفته عبداللهی، در حوزه سرمایه گذاری در سه سال گذشته شاهد مشارکت حداکثری بخش خصوصی در حوزه دانش بنیانی بودیم که از مهمترین آنها می توان به راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری استان با سرمایه گذاری حداکثری صنایع بزرگ استان البرز اشاره کرد که امروز با سرمایه ثبتی بیش از ۳۸۰ میلیارد تومانی در استان به صورت فعال در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه فعالیت و تاسیس مراکز توسعه و تولید قراردادی کشور با مشارکت بخش خصوصی از افتخارات این استان است، اظهار کرد: یکی دیگر از پروژه های ملی که در استان توسط پارک علم و فناوری پیگیری شد، راه اندازی و فعال سازی دبیرخانه مالکیت فکری ویژه زیست بوم دانشگاهی کشور است که این موضوع همواره یکی از دغدغه های اصلی کشور بوده است.
استاندار البرز بیان کرد: علیرغم اتفاقات مهمی که در سال های اخیر در استان البرز رخ داده است اما همچنان فقدان ساختارهای نوآوری و فناوری در تمامی شهرستان ها با پراکندگی نرمال احساس می شود که یکی از برنامه های اصلی زیست بوم استان توسعه این ساختارها به صورت عادلانه در تمامی شهرستان های استان است.
وی افزود: با توجه به رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان استان و لزوم تامین مالی آنها و کسب رتبه برتر استان در هفته پژوهش و فناوری و آمادگی بالا و پتانسیل ویژه شرکت های استان، درخواست تامین تسهیلات مناسب و کم بهره توسط معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری را داریم تا رشد و توسعه زیست بوم دانش بنیانی استان را شاهد باشیم.
انتهای پیام/