بهشت سکینه کرج آب شرب ندارد
بهشت سکینه کرج آب شرب ندارد
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر کرج گفت: بهشت سکینه کرج آب شرب ندارد و مراجعان از آب های سطحی که خودمان استحصال و مدیریت می کنیم استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طنین البرز، یکصد و هشتاد و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر کرج با حضور اعضا، شهردار، معاونین و مدیران وی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز و مدیر آبفای شهرستان کرج و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد و مدیرعامل آبفای استان به ارائه گزارش عملکرد این مجموعه پرداخت.

سید مرتضی اعتصامی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج در این جلسه با اشاره به معضل کم آبی که بر اثر کاهش بارش ها گریبانگیر استان البرز شده است، گفت: اقدامات فنی قابل توجه و قابل تقدیری در شرکت آب و فاضلاب البرز انجام شده است اما نافی مشکلات شهر کرج در این حوزه نیستند.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه سهم منابع زیرزمینی در تامین آب شرب عدد بالایی است، باید تعادل بخشی منابع زیرزمینی و منابع سطحی انجام شود. تامین آب شرب به ویژه در کرج نیز باید از نظر کمی و کیفی ارتقا یابد و به استانداردهای لازم موجود برسد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: در حالی که ۷۰ تا ۸۰ درصد آب شرب از منابع زیرسطحی تامین می شود، همان مقدار آب برداشت شده از حوزه نفوذپذیر آبریز خارج و به ماهدشت منتقل می شود.

اعتصامی: سهم عمده ای از منابع آب های سطحی از استان البرز خارج می شود

وی با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه تصفیه خانه های لوکال به جهت جلوگیری از فرونشست زمین و استفاده از آن در آبیاری فضای سبز و برگشت آن به حوزه آبریز اظهار کرد: سهم عمده ای از منابع آب های سطحی از استان البرز خارج و بخش عمده ای از آن نیز در حوزه کشاورزی مصرف می شود.

اعتصامی متذکر شد: اهالی دهقان ویلای کرج در زمینه کیفیت و تامین آب با مشکل مواجه هستند. چه زمانی تعیین تکلیف آبرسانی خصوصی به پایان می رسد؟ مردم این منطقه بنا بر وجود معضل آبرسانی های خصوصی گرفتار شده اند و باید این منطقه به شبکه سراسری متصل شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج در خصوص جداسازی شبکه جمع آوری آب های سطحی از فاصلاب عنوان کرد: رقمی حدود یک هزار میلیارد تومان با تدابیر ویژه به تزریق روان آب های سطحی به سفره های آب زیرزمینی اختصاص یافته است.

وی به مصوبه ای مربوط به سال ۹۸ مربوط به جمع آوری فاضلاب های رستوران های جاده چالوس اشاره کرد و گفت: هنوز هم تانکرهای مربوطه اقدام به رهاسازی فاضلاب رستوران ها می کنند که مستقیما وارد رودخانه کرج می شود که درخواست می کنم این موضوع پیگیری و از آن جلوگیری شود.

چپردار: گویا سازمان های دولتی قابلیت مدیریت منابع آبی خود را ندارند

جواد چپردار، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج نیز در این جلسه مطرح کرد: تامین منابع آب مورد نیاز مردم و افزایش تاب آوری استان در مقابل کم آبی قابل تقدیر است و استفاده از آب های زیرزمینی و حفر چاه شاید بتواند منابع آب و تاب آوری را تامین کند اما موضوع اصلی فرونشست زمین و پیگیری حق آبه مردم از سدهای طالقان و کرج است.

وی با تاکید بر ضرورت پیگیری افزاشی سرانه و حق آبه مردم از سدهای استان البرز بیان کرد: به تامین آب موردنیاز و حفظ فضای سبز سازمان های دولتی کمک کردیم اما به نظر می رسد به جهت اینکه قابلیت مدیریت منابع آبی خود را ندارند و در این زمینه همکاری نمی کنند، مشکلاتی در این خصوص ایجاد می شود. مکاتباتی نیز صورت گرفته و برای کمک در این زمینه اعلام آمادگی شده است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه حفظ فضای سبز جزو تکالیف ماست و شهرداری و سازمان سیما و منظر نیز در این زمینه آمادپی دارند اما موسسات دولتی همکاری نمی کنند و با تاکید بر اینکه تعامل میان شورای شهر و شرکت آبفا باید اصولی باشد، عنوان کرد: سرانه مصرفی مردم کرج نسبت به استاندارد جهانی و سایر استان ها در چه وضعیتی است؟

رحیمی: مردم پیگیر فاضلاب غرب بلوار ارم هستند

علیرضا رحیمی، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: آب منطقه دهقان ویلا اوقافی است و اختلافاتی با شرکت آبفا در این زمینه وجود دارد، در این راستا ۲۳ نقطه از معابر در نظر گرفته و چاه هایی نیز حفر شد که تا حدودی به رفع مشکل آب در این منطقه کمک شود اما موضوع همچنان لاینحل است.

وی با اشاره به گلایه مردم و هیات امنای مسجد این منطقه در این زمینه خواستار پیگیری و رفع این مشکل شد و مطرح کرد: حدود ۱۰ سال است که مردم پیگیر فاضلاب غرب بلوار ارم هستند و مطالبه جدی مردم این منطقه فاضلاب شهری بوده که اعتباراتی نیز بدین منظور دیده شده است و مانع موجود، تملک دو پلاک است که از گذشته وجود داشته است.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج افزود: شهردار کرج نیز دستور تملک را صادر کرد به گونه ای که مسیر تغییر کند اما پلاک باقی ماند که تقاضا می شود این امر در دستورکار قرار گیرد. در صورتی که این موضوع به تصویب شورای شهر برسد و امسال کلنگ پروژه فاضلاب ارم بر زمین بخورد، در سنوات آینده مشکل رفع می شود.

اسدیان: عدم اجرای قانون ترک فعل محسوب می شود

محمد اسدیان، رئیس مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اینکه باید کار بسیاری در زمینه انشعابات غیرمجاز انجام شود، گفت: در مواد ۴۰ و ۴۱ قانون توسعه هفتم به صورت کامل وظایفی برای شهرداری و شرکت آب و فاضلاب در حوزه بازچرخانی پساب دیده و ابلاغ شده که باید به آنها عمل کرد؛ عدم اجرای قانون ترک فعل محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: طی بازدید از شهرک ماهان کرج در تابستان سال جاری، مردم این منطقه از عدم واگذاری حق انشعاب گلایه داشتند. شهرداری در آنجا مجوز داده و پیگیری برای جدول کشی هم انجام شده اما هنوز اقدام اساسی به منظور رفع مشکل انجام نشده است. تقاضا می شود این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنید، ما نیز از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم.

ایزدیار: اگر آب شرب بهشت سکینه تامین نشود به مطالبه عمومی تبدیل خواهد شد

عمار ایزدیار، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر کرج نیز اذعان کرد: بهشت سکینه کرج آب شرب ندارد و مراجعان از آب های سطحی که خودمان استحصال و مدیریت می کنیم استفاده می کنند. به عنوان نماینده مردم اعلام می کنم که اگر این امر محقق نشود به مطالبه عمومی تبدیل خواهد شد.

وی افزود: طی بررسی های انجام شده به انشعاب در فاصله یک هزار و ۵۰۰ متری این مکان تا ورودی بهشت سکینه پی بردیم که می توانیم داخل آن را لوله گذاری کنیم که انتظار می رود این امر به واسطه تعاملات بین شهرداری کرج و شرکت آبفای استان البرز انجام شود تا بتوانیم بهشت سکینه را از آب شرب بهره مند کنیم که جزو الزامات اساسی برای خدمت رسانی به شهروندان است.

قهرمانی: هزینه انشعاب گیری هر ساختمان در شهرک ماهان برای مردم سنگین است

مریم قهرمانی صارم، عضو شورای اسلامی شهر کرج مطرج کرد: امسال علیرغم تمام سختی ها مردم کمتر با قطعی آب مواجه شدند، به ویژه در برخی مناطق مانند اسلام آباد، سهرابیه و آق تپه که در سال گذشته چالش های جدی در آنها وجود داشت. آب، برق، گاز و مخابرات از جمله زیرساخت های توسعه شهری و تاسیسات زیربنایی شهر هستند.

وی اذعان کرد: اکنون شهرک های جدیدالاحداثی داریم که پروانه ساخت در آنجا صادر می شود اما زیرساخت های مذکور در آنها فراهم نشده است. پس از بازدید از شهرک ماهان، شهرداری بلافاصله نسبت به جدول گذاری اقدام کرد اما فکر می کنم تا به مرحله آسفالت برسند، آبفا باید کنده کاری و لوله گذاری کند. درخواست می شود لوله گذاری در این شهرک هرچه سریعتر صورت گیرد.

عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: به گفته اهالی، هزینه انشعاب گیری هر ساختمان در این منطقه بالای یک میلیون تومان بوده و برای مردم سنگین است. درخواست می شود تدابیری را اتخاذ کنید که مانند کاری که شرکت برق و شهرداری انجام می دهند، هزینه انشعاب گیری بر اساس مناطق و پهنه ها متفاوت باشد، ما نیز می توانیم مناطق احصا شده را در اختیار شما قرار دهیم.

حجت الاسلام سعیدی: دریافت بهای خدمات فاضلاب از کسانی که به شبکه فاضلاب متصل نیستند منطقی نیست

حجت الاسلام علیرضا سعیدی، عضو شورای اسلامی شهر کرج نیز عنوان کرد: ادعایی از سوی مردم مطرح شده که علیرغم اینکه انشعاب فاضلاب ندارند اما هزینه آن را پرداخت می کنند، برخی از آنها نیز فیشی را برای بنده ارسال کرده اند که بر اساس آن به میزان بهای آب مصرفی، بهای دفع فاضلاب را نیز پرداخت می کنند، در صورتی که به شبکه فاضلاب متصل نیستند.

وی خاطرنشان کرد: از ظوامر امر پیداست که این فیش ها از سال ۱۳۹۹ اعمال شده اند، شاید قانونی در این زمینه وجود دارد یا تصمیمی اتخاذ شده است که ما از آن بی خبر هستیم اما به نظر من دریافت بهای خدمات فاضلاب از کسانی که به شبکه فاضلاب متصل نیستند منطقی نیست. اگر این ادعا صحت دارد، بررسی های لازم صورت گیرد تا بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم.

نامداری: بهشت سکینه خارج از محدوده شهری است و امکان خدمات دهی از نظر قانونی وجود ندارد

حمیدرضا نامداری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی اعضای شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اینکه ما باید با واقعیت ها روبرو شویم، گفت: تصفیه خانه فاضلاب شماره ۲ کرج به واسطه اینکه فاضلاب وارد محیط زیست می شد وارد مدار بهره برداری شد و اکنون دیگر این فاضلاب وارد محیط زیست نمی شود.

وی با اشاره به تولید فاضلاب بیش از ظرفیت تصفیه خانه بیان کرد: اقداماتی انجام شده و در حال افزایش ظرفیت آن هستیم اما چون این پروژه ۱۴ سال به طول انجامید، اکنون باید دغدغه تصفیه خانه های فاضلاب شماره های ۳ و ۴ را داشته باشیم. خط انتقال فاضلاب کرج به تصفیه خانه ۹۰ درصد و در برخی مواقع ۱۰۰ درصد پر شدگی است که باید زیر ۶۰ درصد باشد.

مدیرعامل آبفای استان البرز با اشاره به تولید ۱۴۰ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه روز بیان کرد: نمی توانیم بار اضافه تری را وارد تصفیه خانه کنیم مگر با بای پس که کار درستی نیست. راهکار استفاده از تصفیه خانه های محلی لوکال برای فضای سبز و آب های موردنیاز شهرداری برای آبنما و … است تا بتوانیم بار تصفیه خانه را کاهش دهیم و بخش دیگری را به شبکه فاضلاب متصل کنیم.

نامداری با بیان اینکه تصفیه خانه آب شماره ۳ کرج که تا اردیبهشت تکمیل می شود قابلیت تصفیه ۷۵۰ لیتر آب را دارد، عنوان کرد: درست است که چاه حفر کرده ایم اما آنها می توانند در مواقع بحران یا خاص مورد استفاده قرار گیرند و کمک حال ما باشند. تامین مالی برای یک پروژه آبفا به مبلغ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در شرایط کنونی بسیار سنگین است.

وی در رابطه به مشکلات آبرسانی خصوصی تصریح کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه البرز در این زمینه همکاری نمی کند، اگر این اداره کل مجموعه در اختیار خود که روبروی مسجد است را تعطیل کند، ما از فردا صبح تامین آب شهروندان محله مذکور را بر عهده می گیریم اما مراحل قانونی آن باید طی شود. قرار بود راه و شهرسازی نیز به عنوان آورده مردم زمین بدهد که نداد.

مدیرعامل آبفای استان البرز با اشاره به تشکیل پرونده قضایی در این زمینه و با بیان اینکه اوقاف با توجه به شرایط و قوانین موجود از کار ممانعت می کند، مطرح کرد: در سال ۱۴۰۱ مردم دهقان ویلا آب نداشتند زیرا ما چشمان خود را بر استفاده از انشعابات غیرمجاز بستیم، بحث حقوقی در این زمینه وجود دارد اما آمادگی داریم در صورت همکاری اوقاف از فردا کار را آغاز کنیم.

نامداری با بیان اینکه بهشت سکینه خارج از محدوده شهری است و امکان خدمات دهی از نظر قانونی وجود ندارد مگر اینکه راهکاری را پیدا کنیم، عنوان کرد: تعرفه های شرکت آبفا بر اساس ابلاغ قانونی اما هزینه کرد آنها بازار است. حفر یک حلقه چاه حدود ۱۲ میلیارد تومان هزینه دارد و میانگین هزینه آب بهایی که از مردم دریافت می شود، ۲ هزار و ۴۴۰ تومان است اما حدود ۱۱ هزار تومان برای ما تمام می شود.

در پایان این صحبت ها مقرر شد کارگروهی متشکل از نمایندگان شرکت آب و فاضلاب استان البرز، شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج به منظور کمک به رفع مشکلات موجود در حوزه آب و فاضلاب و یاری رساندن به این شرکت تشکیل شود.

تهیه گزارش: مینا صدیقیان

انتهای پیام/