به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، نادر زینالی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز از ثبت هفت اثر ناملموس استان البرز در فهرست میراث ملی کشور در سال 1403 خبر داد و گفت: این میراث شامل «آش جو تنوری»، «آش ترش»، «آش آرد بهسری»، «خورش ترشابک»، «آیین سلام»، «آیین خونهبهخونه» و «مهارت ساخت ساز چنگ» به همراه دو اثر طبیعی، «آبشار شرشر بند» در شمال روستای آغشت و «درخت کهنسال چنار» در مسجد روستای خور بودند.
وی از انجام اقدامات حفاظتی برای «درخت کهنسال حصار» خبر داد و در رابطه با اقدامات انجامشده در حوزه تعیین حریم، به مشخص شدن حریم «حمام بیلقان»، «هنرستان صارمی کرج»، «خانه مرحوم آیتالله طالقانی» و بازنگری حریم «کاخ مروارید» اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، 23 پروژه مطالعاتی و اجرایی در زمینه مرمت، ساماندهی و حفاظت از آثار تاریخی استان با همکاری تیمهای تخصصی و در راستای صیانت از میراث ارزشمند البرز اجرا شدند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز، مرمت کاخموزه نقاشی کاخ سلیمانیه، بازسازی پل تاریخی شاهعباسی کرج با پیشرفت 90 درصدی، کاوشهای باستانشناسی در تپه ازبکی و مرمت کاهگلهای یافتهشده در این محوطه، مرمت بنای مادی بالای تپه ازبکی و بهسازی مسیر دسترسی، احداث سرویسهای بهداشتی و نمازخانه در محوطه ازبکی با پیشرفت 50 درصدی را از جمله مهمترین این پروژهها عنوان کرد.
زینالی بیان کرد: مرمت دیواره آسیبدیده کاروانسرای ینگیامام، عملیات مرمتی در کاخ مروارید شامل سقف سینما و تجهیز به سیستمهای حفاظتی، مطالعات بافت تاریخی اشتهارد، مرمت در بافت تاریخی برغان – ورده، تجهیز آسیاب مهدیآباد نظرآباد، مرمت امامزاده هارون جوستان طالقان و مسجد جامع اشتهارد از دیگر اقدامات شاخص این ادارهکل در سال گذشته بودهاند. مطالعات مرمتی بنای امامزاده سلیمان (ع) در اشتهارد و مرمت گنبدخانه آن نیز 20 درصد پیشرفت دارند.
وی با اشاره به مطالعات مربوط به بقعه احمد و محمود در ماهدشت از افتتاح نخستین موزه صنعتی خصوصی با نام «گازسو» در استان البرز خبر داد و مطرح کرد: طی سال گذشته، 50 شی تاریخی مورد حفاظت و مرمت قرار گرفتند و 30 شی دیگر نیز در سامانه جامع آثار فرهنگی ثبت و دو کاخموزه سلیمانیه و مروارید به سیستمهای نوین الکترونیکی و حفاظتی تجهیز شدند. با توجه به تعاملات شکلگرفته در زمینه میراث فرهنگی، به 437 استعلام مرتبط با آثار تاریخی پاسخ داده شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز از برگزاری بیش از 200 جلسه تخصصی در شوراهای فنی، ثبت و کمیسیونهای مرتبط خبر داد و اظهار کرد: ما در مسیر حفظ هویت تاریخی البرز، توسعه زیرساختهای گردشگری و انجام حفاظت علمی از آثار تاریخی گام برمیداریم. تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی استان و تعاملات سازنده با انجمنهایی همچون البرزپژوهی و مجموعهداران نیز در همین راستا صورت گرفته است.
انتهای پیام/