به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، علیرضا جمالی، مدیرکل دامپزشکی استان البرز گفت: در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان و با توجه به تجربه سالهای گذشته، طبق روال معمول، بهمنظور تأمین رفاه حال شهروندان و تضمین سلامت دامهای مورد استفاده در مراسم قربانی، برنامهریزیهای لازم در استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا و با همکاری شهرداریها و دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، 31 جایگاه ثابت در سطح استان پیشبینی شده است تا فرایند عرضه و ذبح دام در روز عید قربان بهصورت کاملاً بهداشتی، تحت نظارت ناظران شرعی و دامپزشکی و به دور از هرگونه بیماری و آلودگیهای انگلی صورت گیرد.
جمالی، هدف از این اقدام را تسهیل در اجرای سنت قربانی، صیانت از سلامت عمومی و پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی دانست و افزود: 9 جایگاه در کرج، 6 جایگاه در چهارباغ، پنج جایگاه در فردیس، چهار جایگاه در ساوجبلاغ، دو جایگاه در طالقان، دو جایگاه در اشتهارد و سه جایگاه در نظرآباد راهاندازی میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز بیان کرد: همزمان با استقرار جایگاههای ثابت عرضه و ذبح دام در استان البرز، 15 اکیپ سیار نیز برای پوشش بهداشتی و نظارتی مراسم عید قربان در نظر گرفته شده که از این تعداد چهار اکیپ در کرج، یک اکیپ در چهارباغ، دو اکیپ در ساوجبلاغ و یک اکیپ در فردیس مستقر میشوند.
وی همچنین با اشاره به استقرار یک اکیپ در طالقان، دو اکیپ در اشتهارد و چهار اکیپ در نظرآباد اذعان کرد: در جایگاههای ثابت، دام ابتدا توسط دامپزشک از نظر بالینی معاینه و در صورت تأیید سلامت و داشتن شرایط لازم، اجازه ذبح صادر میشود، در غیر این صورت، از ذبح دام جلوگیری خواهد شد.
جمالی خاطرنشان کرد: پس از ذبح، لاشه دام توسط بازرسان ما ارزیابی میشود. بهدلیل وجود بیماریهای مشترک میان دام و انسان که حدود 823 مورد برآورد شده، این بررسی ضروری است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، 49 درصد عوامل اصلی بیماریها در جهان بیماریهای مشترک انسان و دام هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه در صورت مشاهده علائم بیماری، دام از چرخه مصرف خارج میشود، تصریح کرد: درصورتیکه کسی نتواند دام را از مراکز مجاز اعلام شده تهیه کند یا پس از خرید دام دچار مشکل شود، میتواند با شماره 1512 تماس بگیرد تا اکیپهای سیار به محل اعزام شوند.
وی با اشاره به حضور بازرس گوشت و دامپزشک در اکیپهای سیار ادامه داد: این اکیپها با حضور در محل، لاشه را ارزیابی میکنند. در صورت وجود مشکل، دام از چرخه مصرف حذف میشود و در غیر این صورت، شهروندان میتوانند با خیال راحت و بدون هیچگونه نگرانی آن را مورد استفاده قرار دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز عنوان کرد: در سال گذشته همکاران ما حدود 2 هزار و 813 رأس دام را بازرسی کردند که از این تعداد، یک هزار و 282 رأس در همان محل ذبح و ابتدا بازرسیهای بهداشتی بر روی آنها انجام و در این بازدیدها، حدود چهار رأس دام بهطور کامل از چرخه ذبح حذف شدند.
جمالی با اشاره به اینکه همچنین در 80 مورد، لاشه دام اصلاح و قسمتهای سالم آن تحویل صاحب دام شد، خاطرنشان کرد: توصیه من به همه همشهریان این است که تنها از مراکزی که بهصورت رسمی و از طریق جراید، رادیو، تلویزیون و بیلبوردهای تبلیغاتی اعلام شدهاند، دام موردنیاز خود را تهیه کنند.
وی اضافه کرد: این توصیه به این دلیل است که بیماریهای مشترک خطرناکی مانند تب مالت، کیست هیداتید و تب کریمه کنگو وجود دارد که میتواند موجب بروز بیماریهای شدید و خطرناک شود. بنابراین، خرید دام فقط از مراکزی که تحت پوشش سازمان دامپزشکی هستند، بهترین و ایمنترین گزینه است.
انتهای پیام/