به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، حجتالاسلاموالمسلمین مهدی دربانی، امامجمعه شهرستان چهارباغ در خطبههای نماز جمعه این شهر با تأکید بر اینکه از مظاهر تقوای الهی، استفاده بهینه از داراییهایی است که خدا در اختیار ما قرار داده است، گفت: انسان متقی، اهل اسراف و تبذیر نیست، هماکنون با تنش آبی و کاهش 37 درصدی منابع آب در سراسر کشور مواجه هستیم و نیمی از سدها خالی هستند.
وی با بیان اینکه هفت سد کلیدی کشور کمتر از 10 درصد آب دارند و دلایل آن نیز شامل کاهش بارندگی، تغییرات اقلیمی و عدم مدیریت درست منابع میشود، مطرح کرد: با استفاده از ابزار کاهنده آب در مصارف خانگی صرفهجویی و در کشاورزی، با کاشت محصولات کمآببر و استفاده از روشهای نوین آبیاری، مصرف آب را کم کنیم، دولت نیز با یکپارچگی دستگاههای دولتی و مدیریت کلان، به بهبود وضعیت موجود کمک کند.
امامجمعه چهارباغ اظهار کرد: اگر کسی پمپ آب را به مستقیماً به ورودی آب منزل وصل میکند و منجر به کاهش جریان آب در منطقه میشود، شرعاً عمل حرام مرتکب میشود، راهحل آن این است که ابتدا مخزن آب وصل کنند و سپس پمپ بگذارند تا آب شرب محله کم نشود. داوطلبان هلالاحمر، جان خود را برای نجات جان دیگران، در طبق اخلاص قرار میدهند که هفته هلالاحمر را به آنها تبریک میگوییم.
دربانی با اشاره به کاهش موالید و خطر پیر شدن جامعه، از اهمیت فرزندآوری سخن گفت و افزود: 10 عامل برای کم شدن آمار فرزندآوری عنوان شده که مسائل اقتصادی در رده هشتم و نهم قرار دارد. از عوامل کاهش موالید، تبلیغ منفی فرزندآوری در گذشته است، کم بودن فرزندان منجر به وارد شدن آسیبهای روحی به تک فرزندان و باعث فرزندسالاری در خانواده میشود.
وی با اشاره به قطعیهای مکرر برق در کشور گفت: مسئولان، برای قطعیهای برق دلایل علمی بیان میکنند، اما باید به سؤالات مردم پاسخ دهند، مردم قطعیهای برق را ناکارآمدی مسئولان میدانند، مسئولان کشور پاسخ دهند چرا در هنگام مذاکرات، برق قطع نمیشود و قیمت دلار پایین میآید اما در سایر مواقع قطعی برق در کشور داریم؟ آیا رابطهای بین این دو وجود دارد؟
امامجمعه چهارباغ با طرح این سؤال که آیا این مشکلات در زمان شهید رئیسی نبود و هماکنون به وجود آمده است؟ از وزرا و رئیسجمهور خواست پاسخ این سؤالات مردم را بدهند و ضمن قدردانی از اقدام دادستان، شورای اسلامی و شهرداری در برخورد با تصرفات غیرقانونی افراد سودجو در زمینهای بیتالمال گفت: بین مستضعفی که بر اثر فقر، خانه کوچکی برای خود میسازد با زمینخواری که به زمینهای دیگران و اراضی بیتالمال چنگ میزند و ویلاسازی میکند، باید تفاوت قائل بود.
انتهای پیام/