به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، رحیم خاکی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز گفت: تعیین عرصه و حریم تپه تاریخی قوهه در چهارباغ با هدف بررسی دقیق دوره و توالی تاریخی این تپه و حفاظت از آن با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور انجام شد.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که امروزه محوطه های تاریخی را تهدید میکند، گسترش فضاهای شهری و دستاندازی به محوطه های تاریخی است. محوطهها و تپههای تاریخی در جای جای استان البرز از این امر مستثنی نیستند و صیانت از حریم تپههای تاریخی نیاز به هم افزایی بین دستگاهی دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز ابراز امیدواری کرد که اقداماتی مانند گمانهزنی و تعیین عرصه و حریم علاوه بر کمک به حفظ محوطههای باستانی، بخشی از سردرگمی مردمی که در حریم محوطههای تاریخی قصد ساخت و ساز و احداث مسکن را دارند، برطرف کند.
خاکی افزایش اعتبارات در حوزه تعیین عرصه و حریم و انجام تملکات در عرصه و حریم محوطهها و تپههای تاریخی استان را جزو الزامات به ثمر رساندن فعالیتها در این زمینه و یکی از مزیتهای مهم گمانهزنی و پژوهش در تپهها و محوطههای تاریخی را کمک به کشف علمی در مورد تاریخ استان دانست.
تپه باستانی قوهه در سال ۱۳۸۲ به شماره ۱۰۸۳۰ در فهرست میراث فرهنگی ملی کشور به ثبت رسید. این تپه به دلیل ارتفاع زیاد همیشه مورد توجه اقوام مختلف بوده و به همین دلیل قطعاتی از سفالهای پیش از تاریخ، تاریخی و دوران اسلامی اطراف و روی آن دیده میشود.
انتهای پیام/