۱۰ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز از چرخه مصرف انسانی خارج شد
۱۰ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز از چرخه مصرف انسانی خارج شد
مدیرکل دامپزشکی استان البرز گفت: از ابتدای فروردین ماه 1403 تا به امروز 28 هزار راس دام تحت نظارت همکاران ذبح و حدود 10 هزار کیلوگرم از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طنین البرز، دکتر علیرضا رفیعی پور، مدیرکل دامپزشکی استان البرز صبح چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه تامین بهداشت و سلامت دام، تامین و تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های خام دامی و کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام را از مهمترین اهداف سازمان دامپزشکی عنوان کرد.

وی با اشاره به اجرای طرح های تشدید بازرسی و نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی در ایام خاص سال مانند ماه مبارک رمضان، عید قربان، ماه محرم و صفر و … افزود: این امر طی یک دهه گذشته موجب شده شرایط بهداشتی مردم از وضعیت خطرناک به شرایط مناسب و قابل قبول برسد، افزود: اما هنوز هم ذبح دام در شرایط خاصی مقابل حسینیه ها، مساجد و منازل صورت می گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز عنوان کرد: به دلیل واردات گوشت، طرح تشدید نظارت بهداشتی روزانه بر مراکز عرضه از یک هفته پیش از سوی سازمان ابلاغ شده و در حال اجراست. پیش از این، طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام خاصی همچون تعطیلات نوروز، ماه رمضان، عید قربان، ماه محرم و صفر و … اجرا می شد اما از این پس با ابلاغ جدید در تمام طول سال اجرا می شود.

رفیعی پور مطرح کرد: در ایام محرم سال گذشته هفت اکیپ ثابت و حدود ۱۱ اکیپ سیار و حدود ۴۰ نفر دامپزشک، بازرس بهداشتی گوشت و ناظر شرعی این نظارت بهداشتی را عهده دار بودند و حدود ۸۳۰ راس دام ذبح شده در غیر از کشتارگاه مانند مقابل حسینیه ها، مساجد و منازل مورد بازرسی قرار گرفته و از این تعداد ۳۱ مورد اصلاح شده و هیچ یک منجر به ضبط نشده است.

وی از فعالیت هفت اکیپ ثابت و ۲۱ اکیپ سیار به منظور نظارت بهداشتی در ایام محرم خبر داد و با بیان اینکه امسال ۵۵ نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ۱۵ ناظر شرعی این اکیپ ها را همراهی می کنند، خاطرنشان کرد: از ابتدای فروردین ماه ۱۴۰۳ تا به امروز ۲۸ هزار راس دام تحت نظارت همکاران ذبح و حدود ۱۰ هزار کیلوگرم از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به ۲۴ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع، عرضه و نگهداری فرآورده های خام دامی طی سه ماه گذشته بیان کرد: از این تعداد ۴۰۵ مورد غیربهداشتی مشاهده و ۳۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و ۱۸ هزار کیلوگرم فرآورده معدوم و تعیین تکلیف و همچنین حدود ۶ میلیون قطعه طیور نیز کشتار شده است.

رفیعی پور با اشاره به اینکه از این تعداد ۲۳ هزار قطعه غیرقابل مصرف تشخیص داده و از چرخه مصرف انسانی خارج شده است، اظهار کرد: در سال گذشته ۲۸۰ تن گوشت به استان وارد شده که این آمار از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۵۰ تن است. همچنین مردم حدود ۵۸۲ تماس با سامانه ۱۵۱۲ برقرار کردند و همکاران به درخواست های آنها پاسخ دادند.

وی با بیان اینکه صنعت طیور، بیشترین گردش مالی در بین صنایع را دارد و دارای بیشترین فناوری و اشتغال و غذای روزانه مردم است، عنوان کرد: طی حدود ۱۰ سال گذشته، تلفات حوزه طیور گوشتی بین ۱۷ تا ۱۷ و نیم درصد بود که اکنون با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون جوجه ریزی در کشور، به هفت تا ۹ و نیم درصد رسیده است.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز از فوت ۱۸ نفر از هموطنان به دلیل هاری در سال گذشته خبر داد و مطرح کرد: این بیماری درمان ندارد و صددرصد کشنده بوده و اکنون به مرز اخطار رسیده است. از ابتدای سال جاری تاکنون نیز پنج نفر به این دلیل جان خود را از دست داده اند. این مسئله موضوعی جدی است که باید به آن توجه ویژه صورت گیرد.

رفیعی پور با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ بدون حتی یک مورد گزارش ابتلای حیات وحش به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک سپری شد، تصریح کرد: بهداشت عمومی جامعه خط قرمز همه ماست و در این حوزه با هیچکس تعارف نداریم. ما با مراقبت فعال و غیرفعال با هدف شناسایی و ردیابی بیماری ها پیش از واکسیناسیون و درمان از مراکز تولیدی دیده وری و دیده بانی می کنیم.

خبرنگار: مینا صدیقیان

انتهای پیام/