به سایت پایگاه خبری طنین البرز خوش آمدید.

  • امروز : جمعه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
اخبار امروز 0
0
مدیرکل امور مالیاتی استان البرز خبر داد؛

رشد 95 درصدی وصول مالیات در البرز/ 2700 میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف شد

  • کد خبر : 1091
  • ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸
رشد 95 درصدی وصول مالیات در البرز/ 2700 میلیارد تومان فرار مالیاتی کشف شد
مدیرکل امور مالیاتی استان البرز از افزایش 95 درصدی وصول مالیات در سال گذشته خبر داد و گفت: بالغ‌بر 2 هزار و 700 میلیارد تومان نیز از محل فرار و اجتناب مالیاتی در استان وصول شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طنین البرز، رضا برهانی‌نیا، مدیرکل امور مالیاتی استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌ها در تحقق اهداف مالیاتی گفت: تلاش برای اخذ مالیات و کمک به تأمین درآمدهای بودجه دولت، بدون همراهی، همدلی و اطلاع‌رسانی دقیق اصحاب رسانه به مردم و جلب مشارکت مردم در پرداخت مطالبات مالیاتی محقق نخواهد شد.

وی مطرح کرد: وظیفه‌ای که در سال گذشته بر عهده ما گذاشته شده بود، پس از تغییرات ابتدای سال، حدود 32 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، اما با تلاش همکاران، نهایتاً نزدیک به 36 هزار میلیارد تومان وصول شد. این میزان وصولی در مقایسه با سال 1401، حدود 95 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز با بیان اینکه هرسال با ارائه لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس، سهم درآمدهای مالیاتی در تأمین هزینه‌های کشور افزایش می‌یابد که این موضوع، مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند، بر ضرورت تلاش بیشتر برای تحقق کامل درآمدهای مالیاتی دولت تاکید و تصریح کرد: درآمدهای مالیاتی به دو بخش عمده مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده تقسیم می‌شود.

برهانی نیا با بیان اینکه در بخش مالیات‌های مستقیم، میزان وصولی ما در سال 1402 حدود 10.9 هزار میلیارد تومان بود که در سال گذشته با افزایش چشمگیر به 18.3 هزار میلیارد تومان رسید، اذعان کرد: در بخش مالیات بر ارزش افزوده نیز، وصولی سال 1402 حدود 7.3 هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به 17.3 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

وی افزود: به این ترتیب، مجموع وصولی مالیات از تمامی منابع در سال گذشته حدود 36 هزار میلیارد تومان بوده است. علاوه بر تأمین این درآمدها در دو بخش مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، وظیفه مهم دیگری نیز در حوزه تأمین درآمدها بر عهده داریم که آن، مدیریت و واریز عوارض به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و مناطق فاقد دهیاری است.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز با اشاره به عملکرد این اداره کل در زمینه واریز عوارض خاطرنشان کرد: در سال 1402، حدود چهار هزار میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان واریز شد، اما این رقم در سال گذشته با رشد قابل توجه به 7.3 هزار میلیارد تومان رسید که نشان‌دهنده بیش از 76 درصد رشد در این حوزه است.

پیشنهاد طرح «مدرسه‌ساز» برای مشارکت اصناف در توسعه فضاهای آموزشی

برهانی نیا اظهار کرد: با توجه به اهمیت قانونی هزینه کرد این عوارض، می‌توان شاهد تحولات مثبتی در استان بود که هم به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و احداث اماکن عمومی کمک می‌کند و هم مردم می‌توانند از عوارضی که پرداخت می‌کنند، بهره‌مند شوند. مشاهده نتایج پرداخت مالیات و عوارض توسط مردم، انگیزه آنان را برای پرداخت به‌موقع افزایش می‌دهد.

وی اذعان کرد: با توجه به رتبه پایین استان البرز از نظر سرانه فضاهای آموزشی، پیشنهادی را مطرح کرده‌ایم. بر اساس این پیشنهاد، در فرآیند تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی اصناف در خردادماه، گزینه‌ای با عنوان «مدرسه‌ساز» اضافه خواهد شد. در صورت تمایل، اصناف می‌توانند با انتخاب این گزینه، بخشی از مالیات پرداختی خود را به امر مدرسه‌سازی اختصاص دهند.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز با بیان اینکه این اقدام می‌تواند نقش مؤثری در افزایش سرانه آموزشی استان و تقویت مشارکت بخش خصوصی در ارتقای کیفیت آموزش ایفا کند، ابراز امیدواری کرد که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز همکاری لازم را برای اجرایی‌سازی این طرح فراهم آورد.

برهانی نیا افزود: اجرای چنین طرحی با همراهی اتحادیه‌های صنفی می‌تواند گامی مؤثر در جهت رفع محرومیت آموزشی استان باشد و وضعیت نامطلوب استان همجوار پایتخت در این زمینه شایسته نیست. در سال گذشته، بالغ‌بر 2 هزار و 700 میلیارد تومان از محل فرار و اجتناب مالیاتی در استان وصول شد و از این حیث، استان البرز رتبه اول کشور را به خود اختصاص داد.

وی با اشاره به اینکه برنامه ما در این حوزه، علاوه بر بهره‌گیری از اطلاعات دریافتی از منابع بانکی و اداری، انجام اقدامات میدانی نیز هست، مطرح کرد: ما آمادگی داریم از ظرفیت افراد متخصص در حوزه هوش مصنوعی و شناسایی فرار مالیاتی در بخش خصوصی نیز استفاده کنیم. هدف اصلی، کشف موارد فرار مالیاتی بوده و برای همکاری‌های مؤثر مردم در این زمینه، جوایز مناسبی در نظر گرفته شده است.

برهانی نیا عنوان کرد: شهروندان می‌توانند در صورت داشتن اطلاعات معتبر درباره فرار مالیاتی در سطح استان، از طریق سامانه 1526 (سوت‌زنی مالیاتی) اقدام به ثبت گزارش و پس از ثبت اطلاعات، یک کد رهگیری اختصاصی دریافت کنند. در صورتی که گزارش ارائه شده منجر به کشف و مطالبه مالیات مربوطه شود، با رعایت کامل اصل محرمانگی هویت فرد، جایزه پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز بیان کرد: این فرآیند، یکی از مسیرهای مهم در راستای مبارزه با فرار مالیاتی است و مشارکت فعال شهروندان آگاه می‌تواند نقش بسزایی در افزایش عدالت مالیاتی و توسعه زیرساخت‌های حیاتی، از جمله آموزش، ایفا کند. به عنوان نمونه، در سال 1401 یک نفر به دلیل ارائه گزارش مؤثر، مبلغ 500 میلیون تومان جایزه دریافت کرد.

تأکید بر سیستمی شدن فرآیند رسیدگی و مطالبه مالیات

وی با اشاره به تحولات صورت گرفته در فرآیند رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی گفت: ما در آغاز یک مسیر پیچیده و پرچالش قرار داریم. در سال‌های گذشته، رسیدگی‌ها عمدتاً به صورت دستی انجام می‌شد و اطلاعات محدودی در اختیار سازمان قرار می‌گرفت. با این حال، به ویژه در پنج سال اخیر، شاهد افزایش دقت و گستردگی داده‌های دریافتی هستیم.

برهانی نیا افزود: این امر موجب شده فرآیند مطالبه مالیات نیز با دقت و جامعیت بیشتری دنبال شود. سازمان امور مالیاتی اقداماتی را در برخی بخش‌ها آغاز کرده تا فرآیند رسیدگی و مطالبه مالیات به صورت سیستمی انجام شود. برای حفظ حقوق مؤدیان، فرصت اعتراض و فرآیند بررسی مجدد همچنان در دسترس خواهد بود تا این تغییرات در بستری از عدالت، شفافیت و پاسخ‌گویی اجرایی شوند.

مطالبه تخصیص بخشی از عوارض صنایع به خدمات شهری در شهرک‌های صنعتی

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع عوارض پرداختی از سوی واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی اشاره و تصریح کرد: مطالبه‌ای از سوی شهرک‌های صنعتی استان وجود دارد مبنی بر اینکه بخشی از منابع مالی حاصل از عوارض این واحدها، برای ارائه خدمات‌رسانی مستقیم در سطح همین شهرک‌ها تخصیص یابد.

وی افزود: این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که شرکت‌های فعال در این شهرک‌ها، ضمن انجام تعهدات قانونی و پرداخت مالیات و عوارض، انتظار دارند متناسب با میزان پرداختی خود از خدمات شهری نیز بهره‌مند شوند. ما به عنوان مجری قانون، نه قانون‌گذار، با این درخواست همراه و موافق هستیم زیرا اجرای آن می‌تواند موجب انگیزه بیشتر برای فعالیت این شرکت‌ها شود.

شناسایی خانه‌های خالی و خودروهای لوکس

برهانی‌نیا در خصوص اقدامات این اداره کل در راستای شفافیت مالیاتی و شناسایی مشمولان مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس توضیح داد: با توجه به اطلاعات ارائه‌شده از سوی وزارت مسکن و شهرسازی و نیروی انتظامی، مبنای عمل ما در زمینه شناسایی خانه‌های خالی و خودروهای لوکس، داده‌های دریافتی از این نهادهاست.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز خاطرنشان کرد: این اطلاعات به عنوان مبنای صحیح برای مطالبه مالیات به صورت سیستمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سال گذشته، شروع خوبی برای ورود به این موضوع بود و هر چه پیش می‌رویم، اطلاعات دریافتی دقیق‌تر و مطالبه‌ها به طور کامل‌تر انجام می‌شود.

وی بیان کرد: با وجود اینکه در حال حاضر میزان وصولی‌های ناشی از این بخش ممکن است در مقایسه با مقیاس کل کشور، عدد بزرگ و قابل توجهی نباشد، اما این مسیر، گام اول برای رسیدن به مراحل بالاتر است. در آینده، این فرآیند می‌تواند به دولت کمک کند تا با اعمال سیاست‌های مالیاتی درست، قیمت مسکن، اجاره‌بها و سایر مسائل مرتبط را به طور مؤثری مدیریت کند.

مبنای توزیع عوارض بین شهرداری‌ها

برهانی‌نیا در پاسخ به سوال برخی شهرداران درباره شاخص‌های توزیع عوارض وصول‌شده بین شهرداری‌ها عنوان کرد: در حال حاضر، مبنای توزیع عوارض، آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 است. مطابق ضوابط موجود، این سرشماری‌ها هر پنج سال یک‌بار باید به‌روزرسانی شود. مقرر بود سرشماری جدید در سال 1400 انجام شود که محقق نشد.

مدیرکل امور مالیاتی استان البرز اضافه کرد: در صورت انجام سرشماری سال 1405، می‌توان توزیع عوارض را بر مبنای داده‌های جمعیتی به‌روزتر و دقیق‌تر انجام داد که این امر منجر به عدالت بیشتر در تخصیص منابع و خدمات خواهد شد. البرز به دلیل ویژگی خاص مهاجرپذیری بالا، با تفاوت‌های قابل توجهی نسبت به سایر استان‌ها مواجه است.

وی افزود: بسیاری از شهرهای استان از سال 1395 تاکنون دستخوش تغییرات عمده جمعیتی شده‌اند که این موضوع یکی از دلایل اصلی وضعیت نامطلوب استان در شاخص‌هایی مانند سرانه آموزشی است. هرچه زیرساخت آموزشی توسعه یابد، موج مهاجرت‌ها باعث می‌شود در بازه‌های زمانی کوتاه، فشار مضاعفی به خدمات عمومی وارد و جبران عقب‌ماندگی‌ها دشوار شود.

برهانی‌نیا گفت: در حوزه عوارض، تنها نقش ما وصول منابع است و پس از تشخیص، قطعی شدن و وصول عوارض انجام و در نهایت مبالغ به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز می‌شود. این عوارض، کمک بزرگی به مدیریت شهری و روستایی محسوب است و امیدواریم این منابع با دقت و در راستای منافع عمومی و رضایت شهروندان هزینه شده تا مردم استان از آن بهره‌مند شوند.

خبرنگار: مینا صدیقیان

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://taninealborz.ir/?p=1091

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.