به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طنین البرز، حجتالاسلاموالمسلمین علی رادمرد، امامجمعه ماهدشت در خطبههای نماز جمعه این شهر ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا (ع) با اشاره به کلام حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه علم، شرط اصلی پیروی مردم است، گفت: این کلام حضرت نشان میدهد که مقاومت برخی افراد در برابر حق، نه از بیاعتباری آموزههای اهلبیت(ع)، بلکه از جهل به عمق و جذابیت این معارف سرچشمه میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه حدیث راهبردی مذکور بر ضرورت تبلیغ مبتنی بر معرفی محاسن تأکید دارد، نه صرفاً تکرار کلیشهای شعارها یا تقابلهای مذهبی، افزود: امروزه تبیین فلسفه احکام، پاسخ به پرسشهای نسل جدید و عرض معارف اهلبیت (ع) در قالبهای هنری و خلاق، مصداق همین راهبرد است و حوزههای علمیه و مراکز فرهنگی قرآنی باید در جهت نشر معارف اسلامی و دینی حرکت کنند.
امامجمعه ماهدشت خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور ما سالهاست در تله شرطیسازی گرفتار شده است؛ تلهای که هر روز اثرات مخرب آن بر معیشت مردم و ثبات بازارها نشان داده میشود. شرطیسازی اقتصادی یعنی اینکه تصمیمات و سیاستگذاریهای اقتصادی کشور نه بر اساس ظرفیتهای داخلی، بلکه بر پایه تحولات بیرونی و انتظارات ناشی از آن شکل گیرد.
نتوانستهایم بازارهای داخلی را بهاندازه کافی مقاوم کنیم
رادمرد مطرح کرد: این وضعیت یک آسیب مزمن است، زیرا هر تغییر مثبت و منفی در محیط جهانی میتواند اقتصاد را از مدار طبیعی خود خارج کند. زمانی که ساختار اقتصادی شرطی شود، عملاً توان برنامهریزی بلندمدت از بین میرود، سرمایهگذارها دچار تردید میشوند و مردم در عدم اطمینان دائمی زندگی میکنند. در چنین فضایی رشد اقتصادی پایدار محال است.
وی با اشاره به عوامل کلیدی در این زمینه اذعان کرد: نفت یک منبع پر نوسان است و بازار جهانی قیمت آن را تعیین میکند لذا مهمترین عامل وابستگی تاریخی ما به درآمدهای نفتی است. عامل دوم، ساختار تصمیمگیری ماست که طی دههها بهجای تمرکز بر توان داخلی، همواره نگاه به بیرون داشته و عامل سوم هم ضعف در نهادسازی اقتصادی است.
امامجمعه ماهدشت افزود: ما نتوانستهایم بازارهای داخلی را بهاندازه کافی مقاوم کنیم، در نتیجه کوچکترین خبر سیاسی خارجی، بازار ارز، طلا و حتی کالاهای مصرفی ما را تحت تأثیر قرار میدهد. برای خروج اقتصاد کشور از شرطیسازی موجود سه محور اصلی وجود دارد که اولین محور، تنوعبخشی به اقتصاد است، بنابراین باید از اقتصاد تکمحصولی فاصله بگیریم.
رادمرد با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی، کشاورزی دانشبنیان، فناوری اطلاعات، گردشگری و صنایع تبدیلی باید سهم بیشتری در اقتصاد داشته باشند، اظهار کرد: محور دوم، اصلاح ساختار مالیاتی و بودجهای است و باید منابع درآمدی دولت متنوع و پایدار شود. دولت باید مالیات عادلانه بگیرد و پایههای مالیاتی را گسترش و هزینههای غیرضروری را کاهش دهد.
وی تقویت تولید داخلی را سومین محور دانست و ادامه داد: این محور به اصلاح نظام بانکی، تسهیل فضای کسبوکار، حذف قوانین دستوپاگیر و حمایت هوشمند از تولیدکنندگان واقعی نیاز دارد. بدون این اصلاحات، همچنان اقتصاد ما در برابر تحولات خارجی آسیبپذیر خواهد ماند. یکی از چالشهایی که امروز مردم و مسئولین ما درگیر آن هستند، مسئله برق است.
از اسرافکاری بپرهیزیم/ مسئولان علت را بگویند
امامجمعه ماهدشت افزود: البته در خصوص آب هم دچار چالشهایی هستیم و اولین نکتهای که باید مدنظر قرار گیرد مسئله صرفهجویی است. همه باید از اسرافکاریهایی همچون شستن داخل کوچه و مقابل درب منازل و داخل حیاط با آب و مصارف خانگی بیحدوحصر بپرهیزیم. مسئولین هم باید در نظر داشته باشند که اگر مردم واقعاً علت این چالش را بدانند همراهی میکنند.
رادمرد خاطرنشان کرد: مبهم گذاشتن علت و کلیگوییها مشکلی را حل نکرده و همراهی ایجاد نمیکند، اگر قصوری بوده، عذرخواهی کنید تا مردم هم تلاش شما در راستای حل مشکلات را ببیند و آن را حس کنند. در مدیریت بحران درست عمل کردن، مهم است. وقتی این قطعیها دست خود انسان است، پس میتواند اعلام برنامه و اطلاعرسانی دقیق صورت گیرد.
وی تصریح کرد: دشمن از خلأهایی که در میان است سوءاستفاده میکند و مانند مگس روی زخم مینشیند اما همراهی مردم برای عبور از بحرانها بسیار مهم و تأثیرگذار است و مسئولان باید برای ایجاد و تقویت این همدلی، همراهی و همبستگی مردم تلاش کنند. دانشگاه پیام نور بهواسطه موفقیتهای علمی پژوهشی، برای شهر ما یک اعتبار محسوب میشود.
امامجمعه ماهدشت با اشاره به اینکه مردم باید از این ظرفیت حمایت و برای ارتقای آن تلاش کنند، توضیح داد: طی چند ماه گذشته بنیاد مستضعفان نسبت به زمین آن اشکالاتی گرفت و وارد جریان حقوقی شد و برای بازپسگیری زمین اقدام کرد، از زمانی که دوستان در دانشگاه ماهدشت متوجه شدند، پیگیریهای مختلفی صورت گرفت و جلساتی در استانداری و … برگزار شد.
رادمرد مطرح کرد: ازآنجاییکه نیازمند به وجود و حضور دانشگاه در شهر هستیم، نمایندگان مجلس و استاندار در سطح کلان کشور و استان هم پیگیریهای لازم را انجام دادند و در جریان اقدامات صورت گرفته هستیم که جای قدردانی و تشکر دارد اما خواستار حل این موضوع در اسرع وقت و با جدیت هستیم. در رابطه با اقدام بنیاد مستضعفان هم ما توجیه نشدیم که چرا این اقدام صورت گرفته است؟
تلاش برای تأسیس خانه کشتی در ماهدشت
وی افزود: واضح عنوان کنید این زمین مشکل دارد و برای رفع آن این اقدامات را باید انجام دهید تا مشکل حل شود نه اینکه در اولین فرصت اقدام قضایی برای خلع ید زمین صورت گیرد. یکی دیگر از ظرفیتهای ماهدشت، ورزش کشتی است که در میان درخششها و موفقیتهای پرافتخاری که دارد، مورد غفلت هم قرار گرفته است. ما قهرمانان جهانی از پیشکسوتان ورزش تا جوانان و نوجوانان پرافتخار داریم.
امامجمعه ماهدشت اذعان کرد: از استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان استان البرز و فدراسیون کشتی تقاضا داریم در این زمینه همراه ما باشند. با تأسیس خانه کشتی که اقداماتی هم در خصوص آن انجام شده است، تلاشهایی صورت گیرد تا مشکلات این حوزه رفع، ورزش شهر تقویت و انگیزه ورزشکاران دوچندان شود و افتخارآفرینیهای آنها ادامه داشته باشد.
رادمرد با اشاره به اعلام ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس برای ایجاد یا تشدید اختلافات ایران با کشورهای عربی و جلب توجه کشورهای عربی برای تقویت نگاههای اقتصادی و اثرگذاری بر مذاکرات اذعان کرد: خلیج فارس عمری بیش از 500 سال دارد که از عمر ایالات متحده آمریکا هم بیشتر است. دشمنان باید بدانند که هویت و اصالت ما ایرانیها بیش از هویت بیاصل و ریشه آنهاست.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/