به گزارش خبرنگار پایگاه خبری طنین البرز، در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر کرج، لایحه ای مبنی بر اینکه «شهرداری کرج نسبت به واگذاری حق انتفاع و بهره برداری از ۲۳ نقطه از اراضی واقع در فضای سبز و معابر شهری به صورت رایگان به شرکت آب و فاضلاب استان البرز به مدت ۱۰ سال اقدام کند»، در صحن شورا مطرح شد و مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
سید مرتضی اعتصامی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج در این جلسه گفت: با توجه به اینکه کرج دارای منابع آبی سدی بسیار است، شرکت آبفا از حفر بی رویه چاه جلوگیری کند. اینکه صرفا هر جایی با مشکل مواجه می شوند، ابتدا به سراغ حفاری چاه می روند، در آینده توالی فساد را به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین معارضات حفاری در سطح شهر کرج که آسفالت معابر را تخریب می کند، توسط شرکت آب و فاضلاب انجام می شود که در این راستا تقاضا داریم شهردار کرج برنامه ریزی های لازم را انجام دهد و به شرکت آبفا تذکر جدی بدهد، به ویژه پس از عملیات حفر چاه های فاضلاب که کمتر شاهد تخریب آسفالت معابر باشیم.
جواد چپردار، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: این لایحه اسفند ماه ۱۴۰۲ به شورای شهر ارسال شد. من از نظر فنی منتقد به این نبودم که آب چاه را به آبشخور مردم اضافه کنیم اما به جهت اینکه نیاز بود و مردم با قطعی آب مواجه می شدند، به دلیل اهمیت موضوع در فصل های بهار و تابستان ما مقاومت کردیم.
اجازه ندهید حق آبه مردم کرج از چاه های شهر در پایتخت مصرف شود
وی ادامه داد: ۶ ماه از ارسال این لایحه و تعیین دو قید به منظور توافق در این زمینه می گذرد. اگر در مقطعی به جهت مطالبات و اولویت مردم به هر دلیل لوایحی را تصویب می کنیم، انتظار می رود شهرداری و دستگاه های مربوطه توافق نهایی را ۶ ماه معطل نکنند. ممکن بود بخشی از قطعی های آب که در این مدت در مناطق داشتیم، با این اتفاق حل می شد.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: زمانی که بر اساس ضرورت لایحه ای را تصویب و قیودی را تعیین می کنیم، درخواست ما این است که شهرداری احساس مسئولیت کند و یک لایحه یا قید را ۶ ماه معطل دو بند که اهمیت ندارد، نکند. به نظرم فقط ارسال یا تصویب لایحه مهم نیست، اجرا و نظارت بر آن نیز مهم است.
چپردار خاطرنشان کرد: برداشت از آب های زیرزمینی در قالب چاه ها موجب فرونشست زمین در استان و شهر می شود و حق نداریم به ذخایر آب های زیرزمینی دست درازی کنیم زیرا نمی دانیم آینده مصرف آب در این کشور و شهر به چه شکل است. همچنین برداشت از آب های زیرزمینی و چاه ها و سرریز آنها به مصارف مردم آلایندگی به دنبال دارد.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: با توجه به مجاورت با سدها و برخورداری از تصفیه خانه، حق مردم ما این نیست که آب چاه را مصرف کنند. به لحاظ پزشکی، آبی که از چاه های زیرزمینی در سطح شهر استخراج می شود، نیاز به پالایندگی خاص دارد و چون این امر در شهرها انجام نمی شود، مصرف آب چاه برای مردم مخاطرات بهداشتی دارد.
وی با تاکید بر اینکه دسترسی به آب های زیرزمینی از طریق چاه و مصرف آن اصلا تجویز نمی شود، مطرح کرد: آبفا و بنیان استان به جای اصرار بر تصویب یک لایحه در شهرداری، برای تامین یک میزان آب از چاه های مصرفی، در دستگاه ها، حاکمیت و مجلس اصرار کنند و اجازه ندهند حق آبه مردم از چاه های شهر، در پایتخت مصرف شود.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/