به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، دوره آموزشی تسهیلگری و فنون مسئله یابی مشارکتی با تدریس پریوش مرادی، عضو تیم مربیان تسهیلگری وزارت جهاد کشاورزی و دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در امور مردمی سازی برای ۴۳ نفر از مربیان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی این استان برگزار شد.
این دوره با هدف ارتقای مهارتهای تسهیلگری و توانمندسازی مربیان امنیت غذایی سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان البرز به ویژه نحوه نیازسنجی و اولویت بندی مسائل در توسعه کشاورزی و روستایی و در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه همکاری سازمان جهاد کشاورزی و بسیج جامعه کشاورزی استان البرز طراحی و اجرا شد.
پریوش مرادی در امور مردمی سازی دولت هدف از برگزاری این دوره را تقویت مهارتهای تسهیلگری، ارتباط مؤثر و تعامل با جامعه محلی و اجرای برنامههای توسعه روستایی با مشارکت مردم، شناسایی مسائل و نیارهای واقعی جوامع روستایی و کشاورزی با کمک جامعه مخاطب و یافتن راهکار مناسب برای حل مسائل با کمک آنها دانست.
دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تصریح کرد: این کارگاه فرصتی مناسب برای مربیان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی به عنوان یکی از اثربخش ترین حلقه های میانی برای جلب مشارکت مردم است تا با استفاده از دانش و تبادل تجربیات، توانمندیهای خود را در زمینه تسهیلگری و مسئله یابی تقویت و به بهبود وضعیت امنیت غذایی کمک کنند.
وی با بیان اینکه تحقق برنامه ریزی و اجرای مشارکتی برنامه ها و پروژه های توسعه مستلزم وجود منابع انسانی است که دانش لازم برای کار با گروه ها و اقشار مختلف اجتماعی را داشته باشند و بتوانند این دانش را در عمل نیز بکار گیرند، افزود: تسهیلگری در برگیرنـده دانش و مهارت هایی است که به افراد به ویژه دست اندرکاران برنامه های توسعه کمک می کند تا ارتباط موثری با جامعه مخاطب خود برقرار کنند.
مرادی با تأکید بر اهمیت تسهیلگری در توانمندسازی جوامع محلی و بهبود وضعیت معیشتی روستاییان مطرح کرد: تسهیلگری به عنوان یک ابزار کلیدی در توسعه پایدار، میتواند به شناسایی دقیقتر نیازها و چالشهای موجود در جوامع روستایی کمک کند و زمینهساز مشارکت فعالانه مردم در فرآیندهای توسعه بوده و تسهیلگران میتوانند عامل توسعه و توانمندسازی جوامع محلی باشند.
دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پایان خاطرنشان کرد: مشارکت مردم و انتخاب تسهیلگران بومی قابل اعتماد و دستیابی به نقاط قوت و ضعف جوامع روستایی کشاورزی منجر به تغییر و توسعه در سطح استان می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری اینگونه دورهها، گامهای مؤثری در راستای توانمندسازی منابع انسانی کارآمد و باانگیزه و ارتقای سطح دانش فنی آنها برای آموزش و انتقال آخرین یافته ها و فناوری های روز به جامعه مخاطب برداشته شود و بتوانند با بهرهگیری از آموختههای خود، به بهبود وضعیت امنیت غذایی و توسعه پایدار در بخش کشاورزی و مناطق روستایی استان کمک کنند.
در این کارگاه یک روزه، سرفصلهای مختلفی از جمله مفاهیم و مبانی تسهیلگری و مسئله یابی مشارکتی، کاربرد تسهیلگری در بخش کشاورزی و ابزارها و تکنیکهای تسهیلگری مطرح و شرکتکنندگان با روشهای کاربردی برای شناسایی نیازها و اولویتبندی مسائل در حوزه امنیت غذایی و توسعه روستایی آشنا شدند.
در پایان کارگاه شرکت کنندگان در ۶ گروه کاری سازماندهی شدند و در موضوعات مختلفی مانند چالش خشکسالی و کاهش منابع آبی، بهبود بهره وری در واحدهای دامی، موانع افزایش تولید آبزیان در البرز، کمبود نیروی کار در بخش کشاورزی استان، کنترل آفت سن در مزارع گندم، دلایل مهاجرت روستائیان به بحث و بررسی مسائل و شناسایی و ریشه یابی مشکلات با استفاده از فنون مختلف تسهیلگری مطرح شده در کارگاه به صورت عملی پرداختند.
انتهای پیام/