تاثیر منفی داروهای تزریقی بدنسازی بر سلامت باروری
تاثیر منفی داروهای تزریقی بدنسازی بر سلامت باروری
مدیر دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از محصولات و داروهای تزریقی بدنسازی می‌توانند تاثیرات منفی بر سلامت باروری داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری طنین البرز، دکتر علیه قدردان، مدیر دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: امروزه استفاده از مکمل‌ها و آمپول‌های تزریقی در بین بدنسازان به منظور افزایش حجم عضلات و بهبود عملکرد ورزشی بسیار رایج شده است اما تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از این محصولات می‌توانند تاثیرات منفی بر سلامت باروری داشته باشند.

وی با بیان اینکه برخی مکمل‌ها و داروهای تزریقی بدنسازی مانند استروئیدهای آنابولیک و هورمون‌های رشد می‌توانند تعادل هورمونی بدن را مختل کنند، مطرح کرد: در مردان، مصرف استروئیدها ممکن است به کاهش تولید اسپرم، کوچک شدن بیضه‌ها و در موارد شدید، ناباروری دائمی منجر شود.

مدیر دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز افزود: در زنان نیز مصرف این مواد می‌تواند باعث اختلال در چرخه قاعدگی، کاهش تخمک‌گذاری و رشد موهای زائد، خشونت صدا و کاهش توان باروری شود. مکمل‌های فاقد استاندارد و نامعتبر ممکن است حاوی مواد شیمیایی خطرناکی باشند که علاوه بر تاثیرات منفی بر باروری، به کبد و کلیه‌ها نیز آسیب برسانند.

قدردان با بیان اینکه ورزشکاران قبل از استفاده از هرگونه مکمل یا داروی تزریقی با پزشک متخصص مشورت و از مصرف محصولات غیرمجاز خودداری کنند، خاطرنشان کرد: سلامت بدن و باروری از سرمایه‌های مهم زندگی هستند و محافظت از آن‌ها نیازمند آگاهی و تصمیم‌گیری صحیح است. استروئیدهای آنابولیک، یکی از رایج‌ترین داروهای مصرفی در بدنسازی است که به طور مستقیم بر عملکرد هورمون‌های جنسی مردانه اثر می‌گذارد.

مدیر دارویی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تصریح کرد: این داروها باعث کاهش تولید تستوسترون طبیعی در بدن و منجر به کاهش تعداد و کیفیت اسپرم‌ها و کاهش میل جنسی و اختلال در نعوظ می شود و مصرف طولانی‌مدت می‌تواند تولید اسپرم را متوقف کند یا به شدت کاهش دهد. مصرف بی‌رویه مکمل‌ها بدون نظر پزشک متخصص و آمپول‌های تزریقی در بدنسازی می‌تواند تاثیرات جبران‌ناپذیری بر سلامت افراد داشته باشد.

انتهای پیام/